NAŠA PRIČA

Naša priča počinje 2012. godine kada su se naš osnivač Alan i njegova supruga Tijana preselili iz New Yorka u Hrvatsku sa svojom trogodišnjom kćerkom Adrianom i započeli svoj posao kao franšizeri jedne škole engleskog jezika. Nakon što su četiri godine uspješno vodili svoje poslovanje te nakon godina planiranja i istraživanja, odlučili su osmisliti vlastiti franšizni sustav koji bi popunio veliku rupu na tržištu. 2016. godine Tinker Labs otvorio je svoja vrata prvog centra u Osijeku u Hrvatskoj. Nakon godina opsežnog istraživanja o različitim svjetskim sustavima obrazovanja, primijetili smo da ne postoji zajednički čimbenik koji se može pronaći u svim institucionalnim sustavima obrazovanja: svi oni razdvajaju znanje u različite kategorije koje se kasnije podučavaju kao samostalni školski predmeti. Također smo primijetili da bi dječja urođena znatiželja za ispitivanjem svijeta oko sebe bila bolje ispunjena kada bi djeca imala prostor u kojem slobodno mogu istraživati, proučavati i pitati pitanja o pojavama koje ih najviše zanimaju. Shvaćamo važnost i neophodnost učenja od jednostavnijih ka složenijim pojmovima (moramo naučiti matematiku i fiziku ako želimo izgraditi most), ali također uzimamo u obzir dječju potrebu da njihov svijet bude osmišljen tako da im znatiželja slobodno vlada (zamislite dopustiti djetetu da sagradi pravi most pritom učeći, metodom pokušaja i pogreške, o zakonitostima matematike i fizike). S ovim smo ciljem u vidu osmislili grupe tečajeva koji služe poput metaforičkog mosta između dječjeg prirodnog afiniteta za igrom i strukturalnih zahtjeva tradicionalnog sustava obrazovanja.
"Mislim da je jedna od mojih najvećih ambicija kao roditelju upravo ta da izložim svoju djecu svim mogućim smjerovima koja mogu jednoga dana odabrati, na taj način omogućujući im da pronađu ono gdje leži njihova strast i da tu strast sami otkriju."
Alan Mate Orlić
Osnivač i direktor

Naš tim

Od samoga otvaranja naš se tim širi te sada uključuje i developere, učitelje, grafičke dizajnere i administratore. Svi oni rade zajedno kako bi izgradili franšizni sustav u nadi da se Tinker Labs proširi po cijelom svijetu.

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.“

Pročitaj više!