Osnova STEAM koncepta

Tečajevi za djecu školskog uzrasta od 7 do 12 godina

tinker-town
Bijeli kvadrat s crvenim isprekidanim obrubom.

TINKER TOWN

Tinker Town tečaj za djecu školskog uzrasta od 7 do 12 godina odlična je izvannastavna aktivnost za djecu od 1. do 6. razreda. Ideja radionica leži u tome da učenici na programu Tinker Town postave temelje za razumijevanje glavnih koncepata i tema STEAM nastavnog kurikuluma. Sigurno vas zanima koja su STEAM zanimanja i značenje ima sama kratica. STEAM označava područja znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike. Takve radionice pomažu razvoju djeteta i njihovom razmišljanju te će im pomoći u daljnjem školovanju i napretku. Kako bismo razumijevanje ovih koncepata približili učenicima te kako bi na taj način oni usvojili više informacija, osmislili smo cijeli alternativni svijet koji će voditi učenike kroz raznovrsno eksperimentiranje i promišljanje. Djeci vrlo atraktivni projekti koje provodimo, osim učenja matematike, donose i pokuse u našem laboratoriju. Sav dječji program učenja, od matematičkog tečaja za djecu i drugih STEAM zanimanja, prilagođen je aktivnostima djece uzrasta od 7 do 12 godina.

Tinker Town proširuje priču o Marie i njezinoj nuklearnoj obitelji. Prati avanture njezine sestre Leonarde i prijatelja Nikole koji šire svoje obzore i upoznaju ljude i zanimanja koja su potrebna za uspješno funkcioniranje maloga grada.

KNJIGE

TINKER TOWN

GEOLOGIJA
MAGNETIZAM
AERODINAMIKA
NEWTONOVI ZAKONI
ATOMI I MOLEKULE
SERIJSKI STRUJNI KRUG
KISELINE I LUŽINE
SUNČEV SUSTAV

TINKER TOWN PLUSZA DJECU ŠKOLSKOGUZRASTA (8-12)

Tinker Town Plus radionice za izvannastavne aktivnosti za djecu od 8 do 12 godina dolaze nakon tečaja Tinker Town kao nastavljačke radionice namijenjene isključivo učenicima koji su već pohađali Tinker Town. Koncept je tečaja jednak (40 lekcija, jednom tjedno, 60 minuta). U ovim dječjim radionicama nastavljamo s pričom o Leonardi, Nikoli i likovima koje upoznaju u Tinker Townu. Nakon razvijanja metodologije za Tinker Tots i Tinker Town, uz također temeljito razumijevanje koncepata koji se pojavljuju na STEAM spektru, Tinker Town Plus izvannastavna aktivnost osmišljena je kako bi produbila tematiku tema obrađenih na prethodnoj godini te kako bi našiljila kritičko mišljenje uvođenjem nešto složenijih tema.

TownPlus-book-logo-300x300