Tinker Labs

Što je STEAM i zašto odabrati STEAM?

STEAM je kratica za znanost, tehnologiju, inženjerstvo, matematiku i umjetnost. Međutim, ova metoda podučavanja puno je više od pukog lijepljenja inicijala riječi.

Ključni element STEAM-a je integracija. Umjesto samostalnog poučavanja disciplina, ističe se projektno i istraživačko učenje. Trening je usklađen s načinom na koji radimo i rješavamo probleme u svakodnevnom životu. Ova edukacija je izuzetan način učenja.
Razmislite, postoji li struka u kojoj bi se trebala koristiti samo jedna grana znanosti? Zamislite arhitekta koji za obavljanje svog posla koristi samo matematiku i njezin skup vještina. Bilo bi zanimljivo, zar ne? Znanstvena područja ne djeluju samostalno, već su praktički isprepletena. Upravo to želimo naučiti djecu našim treningom, da se grane prirodnih znanosti mogu učiti i koristiti zajedno.

Dodavanjem umjetničkog područja u kurikulum smo uključili i kreativno razmišljanje. Umjetnost nije samo slikanje i kiparstvo, već rješavanje problema, integriranje načela ili otkrivanje i stvaranje genijalnih načina prezentiranja informacija.

Jesmo li pobudili vaš interes? Prijavite se za jedan od naših tečajeva ili dovedite svoje dijete u naš Tinker Kamp!

Izvor: https://www.steampoweredfamily.com/education/what-is-stem/